8.5 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Zastupnica u Skupštini Grada Gordana Rusak poslala je priopćenje na temu naknada štete od nevremena koje je pogodilo Zagreb u srpnju prošle godine.

Izvor: Media servis

Gradska vlast pokazala se vrlo brzom kad treba dublje posegnuti u džep građana pa su tako odmah krenuli s podizanjem najamnina i zakupnina poduzetnicima, donijeli odluku o podizanju cijene najma stanova, sav prihod od poreznih rasterećenja koje je donijela vlada usmjerili su u svoju blagajnu i time onemogućili dodatni rast plaća Zagrepčanima, novčanu pomoć za opremanje trećerođenog djeteta smanjili su za čak 12 puta, natjerali nas da usluge koje izvršavaju tek djelomično plaćamo po punoj cijeni kao što je to slučaj s odvozom otpada.

No, kad je u pitanju novčana pomoć građanima koji su pretrpjeli štete od nevremena u srpnju 2023. godine oni tu pomoć još uvijek čekaju. Sa zakašnjenjem, tek u listopadu 2023., ta je odluka bila na dnevnom redu sjednice Skupštine Grada i tada je usvojena.

U drugoj polovici veljače 2024. oštećeni još uvijek čekaju pismeni odgovor u kojem statusu je njihova prijava! Dakle, više od pola godine od nevremena nisu dobili odgovor, a kamoli novce koji im po odluci Skupštine pripadaju. Radi li se ovdje o bahatosti ili nesposobnosti gradske vlasti ili je u pitanju jedno i drugo!

Gospodine Tomaševiću, ljudi čekaju novčanu pomoć za štete nastale u nevremenu. A što Vi čekate? – pita zastupnica Rusak.

Urednik Lili D.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave