10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

Po anketi Nikola Kajkić prvi izbor u V. izbornoj jednici

Proveli smo anketu koja je trajala od 16. listopada do 20. listopada, zaključno u 20:30 sati. Cilj ankete je bio dobiti sliku stanja koji političar opravdava povjerenje birača u V. izbornoj jedinici.

U anketi su sudjelovale 1864 osobe kojima je bilo predloženo osam osoba iz političkog djelovanja: Mario Banožić (HDZ), Ivan Penava (DP), Nikola Kajkić (nez.), Ružica Vukovac (nez.), Marijan Pavliček (HS), Kristina Bakula (MOST), Željko Sabo (SD) i Martina Vlašić Iljkić (SDP).

Rezultati su pokazali da je nezavisni županijski vijećnik Nikola Kajkić dosad svojim radom opravdao povjerenje te dobio (31% – 583) glasa, slijedi ga Kristina Bakula iz Mosta (23% – 434 glasa), Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta (19% – 348 glasova), Marijan Pavliček, predsjednik HS-a (17% – 321 glas), Ružica Vukovac, nezavisna saborska zastupnica (5% – 100 glasova), Željko Sabo iz SDP-a (2% – 37 glasova), Mario Banožić, ministar obrane iz HDZ-a (2% – 36 glasova), te Martina Vlašić Iljkić iz SDP-a (5 glasova).

Moramo napomenuti da smo morali reagirati tijekom ankete na pokušaje određenih simpatizera kandidata koji su pokušali dodati virtualne glasove za određene kandidate korištenjem različitih tehnika. Takvi glasovi nisu bili stvarni, pa smo ih poništili i smatrali nevažećima (117 glasova).

Nažalost, moramo se osvrnuti na određene profile na društvenim mrežama koji su nekorektno komentirali anketu. Radi se o sudioniku ankete koji je od simpatizera dobio takve glasove koji su poništeni. Naglašavamo da je cilj našeg portala pratiti rad i nerad te razumjeti nezadovoljstvo pojedinaca. Međutim, odluka uređivačke politike je takva da će i naredne ankete biti provođene na isti način, te takve glasove nećemo smatrati valjanima. Smatramo da bi samo birači trebali sudjelovati u anketama, a ne programi namijenjeni za manipulaciju glasovima u anketama.

Nemamo potrebu sakrivati ili prikrivati informacije od vas, stoga, zbog prozivanja pojedinaca, dužni smo objaviti rezultate ankete kako biste sami mogli prosuditi tko je nezadovoljan.Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave