10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

“Pasivni Pristup Hrvatske: Nepažnja prema Širenju Svinjske Kuge”

U nedavnoj analizi, nezavisna saborska zastupnica Ružica Vukovac iznijela je snažan osvrt na problem širenja svinjske kuge unutar Hrvatske. Kroz svoje izlaganje, naglasila je zabrinjavajući uzorak – čini se kao da je država pasivno stajala po strani, ignorirajući ozbiljnost situacije, kao da je problem nevažan ili se nas ne tiče.

Svinjska kuga, ozbiljna bolest koja utječe na svinje, ima potencijal da nanese velike štete domaćoj poljoprivredi, ekonomiji i prehrambenom lancu. No, zastupnica Vukovac ukazuje na nedostatak adekvatne reakcije i resursa usmjerenih prema suzbijanju širenja ove bolesti. Ona se pita zašto nije bilo snažnijih mjera kako bi se spriječilo širenje svinjske kuge, zašto nema transparentnih informacija i strategija koje bi educirale javnost te potaknule svijest o ozbiljnosti problema.

Njen kritički osvrt ukazuje na potrebu za aktivnim pristupom, uključujući suradnju s poljoprivrednicima, stručnjacima za veterinarstvo i relevantnim institucijama kako bi se osigurala učinkovita borba protiv svinjske kuge. Također je istaknula važnost suradnje s međunarodnim organizacijama i drugim zemljama koje su se suočavale s istim problemom, kako bi se razmijenila iskustva i najbolje prakse.

Zastupnica Vukovacov osvrt ne samo da ukazuje na problem svinjske kuge u Hrvatskoj, već i potiče na ozbiljnije razmatranje i angažman relevantnih aktera u rješavanju ove krize. Njezino izlaganje podsjeća nas na važnost brze i odlučne akcije kako bi se zaštitila naša poljoprivreda, ekonomija i opća dobrobit društva.

Kroz njen osvrt, zastupnica Vukovac poziva nas da prestanemo gledati po strani i preuzmemo aktivnu ulogu u rješavanju ovog ozbiljnog problema koji zahvaća našu zemlju.

Prenosimo u cijelosti: izvor: narod.hr

Ružica Vukovac za Narod.hr analizirala katastrofalne poteze vlasti oko eutanazije na tisuće svinja

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave