10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

Mladima treba podrška kako bi politiku vodili ispravno i pošteno!

U nedavnoj analizi, nezavisna saborska zastupnica Ružica Vukovac iznijela je snažan osvrt na problem širenja svinjske kuge unutar Hrvatske. Kroz svoje izlaganje, naglasila je zabrinjavajući uzorak – čini se kao da je država pasivno stajala po strani, ignorirajući ozbiljnost situacije, kao da je problem nevažan ili se nas ne tiče.

U sklopu našeg razgovora, istražujemo viziju Lucije Topolovec, koja ističe da je “Pravedan svijet u kojem se poštuje ljudsko dostojanstvo i kulturna raznolikost” ključno geslo koje je usvojila kroz svoj angažman u udruzi ELSA Zagreb. Lucija je obnašala značajne funkcije unutar udruge te je trenutno članica nadzornog odbora ELSA-e Hrvatska. Isto tako i članica Nadzornog odbora u mandatu 2021/2022.

Kako biste ocijenili političku situaciju u protekloj godini, s obzirom na vašu ulogu bivše zastupnice u zagrebačkoj skupštini?
– S obzirom na to da se ništa ne radi ne znam što da ocijenim. Ako ocjenjujem nerad dobivaju čistu 5-icu. I to nisu floskule, strašno je što danas dobar marketing radi i koliko se prava slika može iskriviti. Grad smrdi, otpad se ne odvozi, trava se ne kosi, novih projekata nema, konstantno se bavi ova vlast bivšom vlasti i ne prestaje… Najstrašnije od svega je što se igraju s ljudima, gledam konstantno se otvaraju novi natječaji za zapošljavanje u holdingu, a prisjetimo se prije par mjeseci što su ti zaposlenici prolazili i dobivali traume zbog njihovog političkog revanšizma. Ja jesam opozicija i “Bandićevka” pa mogu mnogi reći da zato ovako odgovaram na ovo pitanje, ali ovo je realno stanje i sva sreća građani sve više i više otvaraju oči.

Možete li podijeliti neke od vaših planova i ciljeva za buduće razdoblje, s obzirom na vašu posvećenost pravednom svijetu, poštovanju ljudskog dostojanstva i kulturnoj raznolikosti?

– Trenutni glavni cilj je rad na sebi i završetak fakulteta kojeg sam zapostavila. Želim strpljivo i efikasno osluškivati potrebe ljudi i vratiti se s kvalitetnim i pravednim programom kojeg zaslužuje ovaj grad.

Očekujemo uskoro opširniji inervju s Lucijom Toplovec te možemo zaključiti da njezina predanost viziji pravednog svijeta koji cijeni ljudsko dostojanstvo i kulturnu raznolikost. Kroz svoj angažman u udruzi ELSA Zagreb i ulogu u Nadzornim odborima, Lucija je pokazala svoju strast i predanost. Kritički osvrt na političku situaciju iz protekle godine otkriva njezinu zabrinutost zbog nedostatka aktivnosti i iskrivljene slike stvarnosti. Njezini budući planovi uključuju rad na sebi, završetak fakulteta te povratak s kvalitetnim i pravednim programom koji će pridonijeti gradu.

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave