10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

Nikola Kajkić: “ZAŠTO SE AP I HDZ OBRAČUNAVAJU SA MNOM PREKO POLICIJE I MEDIJA?”

Kontaktirali smo gospodina Nikolu Kajkića u vezi članka objavljenog u „24 sata“ pod naslovom „KAJKIĆA POLICIJA PROVJERAVALA ZBOG USTAŠKE PJESME.“ Evo što nam je gospodin Kajkić odgovorio:

 TKO JE PJEVAO A TKO NIJE PJEVAO USTAŠKE PJESME??

Jutros, 14. listopada 2023., primio sam poziv na mobitel i odmah sam se javio. Osoba na drugom kraju predstavila se kao novinar i postavila mi sljedeće pitanje: “Imamo dojavu iz HDZ-a da je policija uhapsila Vas i ispitivala zbog pjevanja ‘ustaške koračnice’ i paljenja baklji na utakmici između Hrvatske i Turske u Osijeku!”

Prvotno sam bio zatečen tim pitanjem, no shvatio sam da je u pitanju kampanja za parlamentarne izbore i da koriste ovakve metode. Lažne prijave i komentari s lažnih profila, te pokušaji difamiranja mene kao Nikole Kajkića.

No dobro, bilo sam na toj utakmici. Je li mi to zabranjeno? Ima li HDZ sada vlast nad hrvatskom reprezentacijom da odlučuje tko smije ići na utakmice?Da, točno je da su me nakon utakmice izdvojili policijski službenici interventne policije zajedno s još 35-40 gledatelja radi provjere. Tijekom tog vremena sam bio lišen slobode i moja “građanska prava” su mi bila ograničena. Što sam mogao učiniti po policijskoj zapovijedi? Ništa.

Nakon što je provjera završila, pušten sam. Policija je postupila korektno i obavila svoj posao, a ja sam nastavio svojim putem.

Po mom mišljenju, i imajući iskustva u organizaciji takvih događaja, organizacija utakmice mogla je biti bolje planirana. Redarske i policijske sigurnosne procjene dijela tribina gdje su navijači trebale biti bolje promišljene.

No, tijekom vremena kada sam bio izdvojen, nekoliko pristaša HDZ-a me vidjelo u ograđenom prostoru pod policijskim nadzorom. Brzo su to dojavili novinarima s lažnim informacijama: “KAJKIĆ JE PJEVAO USTAŠKE PJESME I PALIO BENGALKE.” Kajkić je uhapšen! Može li to biti niže od toga?

Strah čini čuda, a njihova kampanja je u punom jeku, no ljudi polako počinju razmišljati svojom glavom.

Gospodo ne ide to tako!

Nema potrebe za tim!

Rekao je gospodin Kajkić!

https://www.24sata.hr/news/i-kajkica-policija-provjeravala-zbog-ustaske-koracnice-stavili-su-me-sa-strane-kad-smo-isli-van-939963?fbclid=IwAR2dkklTq3zQPkPzLdiB4NTGfeFDbxSW_ZVRFmTHVgXIg7ESOjgXvUZBbsE

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave