8.3 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

Marijan Pavliček: PODRŽAVA JAVNO SDSS I HDZ!!!

Nije baš sve tako sjajno kako možemo čuti i čitati o snazi koju promoviraju Hrvatski Suverenisti! Teško je postaviti referentnu točku odakle krenuti kako bismo dobili odgovore na mnoga pitanja. Snaga suverenizma bi trebala biti nešto moćno za svaki narod, ali nažalost kod nas nešto nije baš kako treba biti!

HS je na Saboru ujedinjenja nastao na temeljima četiri stranke, ali po samom ujedinjenju nastaje razjedinjenje! Kada očekujemo da konačno imamo nešto, narod dobiva ništa na političkoj sceni. HS je jednostavno izgubio bitku za referendum o zaštiti Kune. Pitanje je što su radili danas kako kažu budući partneri iz Mosta? Gdje su bile kolege iz DP-a iz koalicije izbora 2020.? Što je radio Miroslav Škoro, koji je bio kao nezavisni zastupnik u klubu HS-a, da kao domoljub pozove narod da stane u zaštitu Kune? Gdje su se sakrili da podrže inicijativu za Kunu? Nije čak ni za zamjeriti Marijanu Pavličeku što je preuzeo vrući krumpir od Hrvoja Zekanovića! No, nepobitna činjenica je da nisu željeli zaštititi Kunu. Potrošena su sredstva, prazni štandovi, i kako to biva, propalo je, a naravno, kriv je HDZ, ali moglo bi biti da je sve u suradnji! I kako to biva, gospodin Zekanović je našao svoje utočište u redovima vladajućih, što će oni sigurno znati cijeniti, tako da gospodin Hrvoje sigurno će sjediti još jedan mandat u Saboru!Takvim potezima vidljivo je da je prionuo i sam Marijan Pavliček koji kao predsjednik HRVATSKIH SUVERENISTA u Vukovarsko-srijemskoj županiji i tako zajedno s SDSS-om i HDZ-om ima koaliciju, partnerstvo i nadzorne odbore, uprave, te tako dijele poticaje kroz javne pozive koalicijskom diobom! Tako da situacija i podrška HDZ-u je sigurna u VSŽ-u!

Hrabro je to da Pavliček očekuje 20 mandata na izborima koji su pred nama! Istina, moguće je jedino uz podršku HDZ-a jer HS nema bazu na terenu, kao ni MOST, i takav rezultat mogu ostvariti jedino uz pomoć treće strane! Možda još žale za izborima 2020. kada su mogli MOST, DP i HS zajedno osvojiti više od 30 mandata, ali nisu! Jedni krive druge i tako to bude, jer HDZ je sigurno i tada odlučio i rekao NE! Tako će biti i sada, teško da mogu ostvariti izgovoreni cilj ako HDZ na to kaže DA!

Puno toga možemo zaključiti iz ovoga zadnjeg javnog sramoćenja, gdje je Andrej Plenković prozvao Marijana Pavličeka kako ga je dolazio moliti u njegov ured da ih uzme u koaliciju.

Žalosno je čuti od druge osobe stranke gospođe Vesne Vučemilović riječi da nju ništa drugo u stranci ne zanima osim njezine izborne jedinice. To pokazuje da uz dužno poštovanje i stručnost temama kojima se bavi, nema političke mudrosti ni želje da HS bude jak u Našicama, Splitu, Rijeci, Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku itd. Tako da se od gospođe Vučemilović može očekivati samo suverenizam u IV izbornoj jedinici.

Svakako bismo voljeli da nismo u pravu, ali sve dosad potvrđuje takvo stanje i djelovanje. Teško će proći teza da su se četiri zastupnika podijelili tko pokriva koji dio Hrvatske, jer to nije tako!

Ostaje nam za vidjeti u kojoj će izbornoj jedinici izaći zastupnik Željko Sačić, jer izborna jedinica u kojoj je ušao u sabor prekrojena je drastično, tako da je gotovo cijela VI izborna prekrojena u VII izbornu jedinicu. Može se reći da zastupnik Sačić nema problema i jako dobro razumije gdje su granice i što je suverenizam za razliku od gospođe Vučemilović.

Aktivnosti Marka Milanovića Litre svakako su ostale zapažene, te po nama pokazao se kao jedini suverenista od političara koji tek dolaze, i po našem mišljenju svakako bi trebao dobiti priliku od birača za još jedan mandat na svoje ime!

Ostaju nam samo pitanja na koja teško ćemo ikada dobiti iskrene odgovore: zašto nije zaštićena KUNA? Zašto je Miroslav Škoro napravio nered u redovima HS-a, izdao Marijana Pavličeka i otišao Milanu Vrkljanu? Pitamo se koliko je HDZ moćan kada uspijeva razoriti sve pozitivno što treba štititi i zastupati HRVATSKI NAROD!

Embargo.hr

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave