8.5 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

NIKOLA KAJKIĆ: NEĆE JOŠ DUGO!!!

PRENOSIMO:

 Nɪᴋᴏʟᴀ Kᴀᴊᴋɪᴄ́ najavio rušenje ČETNIĆKIH  spomenika i mauzoleja ᴜ Vukovaru, Borovu, Trpinji…

Nikola Kajkić, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, već dulje vrijeme upozorava na nezakonito podignute spomenike na području cijele Hrvatske, a napose najistočnije hrvatske županije.

Posrijedi su četnički spomenici podignuti u čast ratnim zločincima na području Borova, Trpinje, Mirkovaca i Bršadina. Sve njih sam evidentirao i kao županijski vijećnik prijavio mjerodavnim institucijama koje su utvrdile kako su isti nezakonito izgrađeni, ali do današnjeg dana zbog koalicijske sprege HDZ-a i SDSS-a nije se pristupilo njihovu uklanjanju – tvrdi Kajkić koji napominje da bi, izvan svake sumnje, svaka nezakonita gradnja na javnom mjestu bila uklonjena i sankcionirana u roku od osam dana.

Jedan od spomenika (vidljiv na fotografiji) postavljen je u šumi Đergaj nadomak Vukovara…

To je spomenik podignut kapetanu agresorske vojske Dobretu Nikolovu koji je kao komandant tenkovske jedinice iz Pančeva napadao i razarao Vukovar. U jednom od napada je i poginuo, bilo je to 16. listopada 1991. godine. Spomenik su podignuli njegovi suborci, no obećavam da neće još dugo biti ondje – podvlači Kajkić

Osim spomenutog, naglašava Kajkić, problematični su i spomenici podignuti u spomen na četničku postrojbu Beli orlovi koji su, citiramo ćirilični natpis, „ZA SLOBODU SRPSKE KRAJINE U OTADŽBINSKOM RATU 1990-1995 U BORBI PROTIV HRVATSKIH AGRESORA SVOJE ŽIVOTE U TEMELJE REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE UGRADILO JE 4781 SRPSKIH BORACA…” te osobito onaj podignut u Borovu u spomen na ratnog zločinca Vukašina Šoškočanina koji je izravno odgovoran za smrt dvanaestorice hrvatskih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu.

Izvor fb: Nikola Kajkić

Izvor: https://budica.info/nece-jos-dugo-nikola-kajkic-najavio-rusenje-cetnickih-spomenika-u-vukovaru-borovu-trpinji/?fbclid=IwAR30vJ0Z3JqlwmHEWGHxRe4JhO-xNX25bbys8bv93r9hj4byY_5oXPKVTV8_aem_AQSo6oPx4xNFElFokGZI7_QnaBaUFpLBi8tAsy1kKaC8UY9-qGc82w-fH7VjnV-TAI4

Urednik Lili D.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave