8.3 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

“Milan Nimac: Hrvatski Branitelji – Očuvanje Domovine Kroz Jedinstvo i Razmišljanje o Budućnosti”

U ovom tekstu, Milan Nimac, bivši predsjednik PHR-a Zadarske županije, hrabro postavlja ova pitanja i poziva na zajedničko razmišljanje o rješenjima.

Ovo nije samo problem hrvatskih branitelja, već problem cijelog naroda. Postavlja se pitanje tko je odgovoran za tolike podjele i nezadovoljstvo koje se širi kao rak rana u našem društvu. Milan Nimac nas suočava s činjenicom da politika i političari često koriste te podjele kako bi manipulirali hrvatskim narodom i braniteljima u svrhu ostvarenja vlastitih interesa.

“Ove godine razmišljajući na dane
sjećanja na 28. obljetnicu pobjede u Domovinskom ratu, VRO OLUJA, budi se u nama ponos zbog ostvarenja sna naših predaka – san o vlastitoj slobodnoj domovini. Tog dana, kada smo konačno postali svoji na svome, sreća i zadovoljstvo nisu poznavali granice. Stvaranje hrvatske države bio je trenutak za koji smo se borili i životom branili. No, danas, dok osjećamo oluju promjena koja je zahvatila našu zemlju, mnogi su ispunjeni nezadovoljstvom i razočaranjem. Postavlja se goruće pitanje – zašto je više od 3500 hrvatskih branitelja odlučilo okončati vlastiti život?

Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan i zahtijeva duboko razmatranje. Možda se krije u nepravdi i poniženju koje su mnogi doživjeli nakon što su životom plaćali stvaranje ove države. No, ono što nas još više zabrinjava jest nedostatak pažnje prema ovom problemu. Zašto nitko ne postavlja pitanje o uzrocima i posljedicama ovih tragedija? Samo stručnjaci mogu dublje razumjeti motivaciju ljudi koji su svojim djelima stvarali Hrvatsku, a danas ne mogu dalje živjeti u njoj.”

“Danas, Hrvatska iz dana u dan postaje manje naša, a više izložena različitim izazovima. Kriminal, mito i korupcija grizu temelje naše domovine, dok neprijatelji iznutra i izvana razaraju dušu i srce svakoga tko voli Hrvatsku. Pitamo se gdje su danas silne braniteljske udruge i jesu li svjesne što se događa u našoj domovini. Čini se da su se neki njihovi čelnici zakopali u rovovima i čuvaju svoje pozicije, čak iako je rat davno završio. Pozivam ih da izađu iz tih rovova, da se okupimo kao za vrijeme Domovinskog rata, i zajedno, ujedinjeni, čuvamo ono što nam je krvlju stvoreno.”

“U ovom trenutku, suočavamo se s specijalnim ratom, unutarnjom agresijom protiv Hrvatske. Najglasniji su oni koji nisu željeli tu državu, a danas vladaju glavnim gradom svih Hrvata, prijete da će preuzeti vlast nad cijelom Hrvatskom. Svjedočimo balvan revoluciji i pobuni, ali ovaj put, borimo se drugačijim sredstvima. Pitanje je, tko se može suprotstaviti ovim silama? Samo oni koji su stvarali ovu državu i njihova djeca.”

“Došlo je vrijeme da se ujedinimo ili riskiramo da nas i Hrvatske neće biti. Važno je naglasiti da borba za Hrvatsku još uvijek nije završena. Mi smo odigrali samo prvo poluvrijeme. Sada je trenutak da sačuvamo ono što smo mukotrpno stvorili. Dobili smo rat, ali gubimo u miru. Na sreću, još uvijek nije sve izgubljeno. Moramo se ujediniti, izabrati pametne, poštene i domoljubne vođe koji će nas voditi, ali ovaj put bez oružja. Zajedništvo hrvatskih branitelja i svih onih kojima je Hrvatska na srcu jamči bolju, sretniju i sigurniju budućnost za našu domovinu.”

Zahvaljujemo gospodinu Milanu Nimcu te svakako u nastavku otvorit ćemo još tema.

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave