8.5 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Gordana Rusak: “Unatoč prepunoj blagajni, Zagreb zakida novorođenčad.”

Prenosimo priopćenje nezavisne vijećnice u skupštini grada Zagreba Gordane Rusak. Putem ovoga priopćenja može se vidjeti koliko je loša situacija i vlast u Zagrebu te koliku štetu samo vodstvo na ćelu gospodina Tomaševića čini svojim građanima.

Zagreb je u rangu općinskog vijeća Mrduše Donje!  Unatoč prepunoj blagajni Zagreb zakida novorođenčad!

Od 24 točke predstojeće sjednice Skupštine tri se odnose na promjene naziva ulica i parka. Nikad manje točaka dnevnog reda, u rangu smo općinskog vijeća Mrduše Donje! Niti jedna točka nakon koje će u Zagrebu život biti bolji , kvalitetniji i manje opasan! A koliko je opasan pokazuje snimka (u prilogu) puknutih i razmaknutih tramvajskih tračnica na zagrebačkom kolodvoru po kojima tramvaji prometuju uz opasnost iskakanja! Grad Zagreb se prihoda od prireza nije htio odreći nego ih je nadoknadio kroz povećanje poreza na dohodak pa plaće u Zagrebu neće rasti! Unatoč prepunoj blagajni Zagreb zakida novorođenčad! Sramotna je odluka da se za opremanje novorođenčadi u Zagrebu po djetetu izdvaja samo 600 eura i to PR službe gradonačelnika prikazuju kao veliki iskorak i povećanje.

Prije dolaska Tomaševića na vlast trećerođeno i svako danje dijete dobivalo je 7 200 eura!  Koliko je ovih 600 eura sramotno za Zagreb s proračunom većim od 2,5 milijarde eura govore primjeri sljedećih malih općina i gradova. Mala općina Sali po svakom novorođenčetu izdvaja 7 963 Eura. Vir, Vrsi, Gradac, Čeminac, Vrlika, Pašman, Imotski, Otočac za prvo dijete izdvajaju od 1,327 do 1,990 eura! Za drugo dijete u tim općinama i gradovima potpora se kreće od 1 990 do 3 185 Eura. Za trećerođeno dijete Stari Grad na Hvaru i općina Lovreć daju po 9 290 Eura, a općina Vir s 12 471 eura za trećerođeno i čak 25 482 eura za četvrto i svako danje dijete je rekorder u potpori novorođenčadi! Zagreb se sramoti sa svojih 600 eura! Za to se vrijeme za takozvane neovisne udruge u kulturi u 2024. godini izdvaja 12 300 000 eura! Dobivaju 240% više nego prošle godine i njegove udruge su gradonačelniku prioritet u financiranju. Mrvice koje se daju djeci uz još jedan PR spin pokušavaju se prikazati velikim iskorakom unatoč poražavajućim brojkama.

Urednik Lili D.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave