8.3 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

“Otvoreno Pismo Karoline Vidović Krišto: Upozorenje o Korupciji i Nedostatku Transparentnosti u Hrvatskoj Politici”

“U istinskom izrazu demokracije, javno izražavanje mišljenja i postavljanje ključnih pitanja o važnim društvenim temama trebalo bi biti srž parlamentarne rasprave. Međutim, nedavno otvoreno pismo zastupnice Karoline Vidović Krišto predsjedniku Hrvatskog sabora, gospodinu Gordanu Jandrokoviću, otkriva duboko ukorijenjenu zabrinutost u hrvatskom političkom okruženju.

U pismu koje smo imali priliku pročitati, Vidović Krišto ističe ozbiljne prijetnje transparentnosti, odgovornosti i borbi protiv korupcije u Hrvatskoj. Njena oštra kritika stavlja naglasak na pitanja koja se tiču našeg svakodnevnog života, posebno onih koja se odnose na financijski sustav i način na koji se raspoređuju sredstva koja bi trebala osigurati sigurnu budućnost hrvatskih građana.

Ovim otvorenim pismom, Vidović Krišto ne samo da izražava svoju zabrinutost zbog suprotstavljanja parlamentarne rasprave, već i postavlja ključna pitanja o demokratskim vrijednostima i vladavini prava u našoj zemlji. U nastavku pročitajte detalje iz pisma koje bacaju svjetlo na goruće probleme u hrvatskom političkom pejzažu te ukazuju na potrebu za dubokim promjenama.”

 

PISMO JANDROKOVIĆU: POKUŠAVATE ZABRANITI ISTINU, ALI TO VAM NEĆE USPJETI – I VI I PLENKOVIĆ ĆETE ZBOG KORUPCIJE ODGOVARATI

Poštovani gospodine Jandrokoviću,

Danas ste ponovno ponizili hrvatske građane ne dopuštajući redovno djelovanje Hrvatskog sabora.

Isključili ste me sa sjednice jer sam postavila pitanje zašto već četvrtu godinu ne dopuštate raspravu o radu obveznih mirovinskih fondova.

Postoji li parlament u Europskoj uniji koji ovako otvoreno štiti korupciju i bezakonje? Ne postoji.

Vi mislite svojim smicalicama zabraniti istinu? Doista ništa niste naučili iz povijesti, istinu se ne može zabraniti!

Vi ne dopuštate da hrvatski građani saznaju na koji način se troše njihova sredstva iz kojih trebaju dobivati mirovinu.

Iznosi iz mirovinskih fondova koji su uloženi u propali Agrokor, ili sredstva s kojima je kupljen hotel View na bračkim Postirama, i to od Plenkovićeva tajkuna Vujnovca, dokazuju da se novci hrvatskih građana troše neracionalno i koruptno.

Vi doista mislite da ćete me ušutkati svojim poslovničkim nasiljem? Vi mislite da se ja i većina hrvatskih građana moramo pomiriti s korupcijom i siromaštvom?

Grdno se varate. U Hrvatskoj ćemo uspostaviti vladavinu prava, a Vi i Plenković zasigurno ćete odgovarati za neviđenu korupciju koju ste organizirali u Hrvatskoj.

S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
zastupnica

 

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave