10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

“MOŽE LI HRVATSKI NAROD KOLEKTIVNO, MENTALNO I DUHOVNO IZAĆI IZ PLATONOVE ŠPILJE” autora Ivana Kujundžića:

U današnjem svjetu koji se brzo razvija, postavlja se pitanje: može li jedan narod, kao što je hrvatski, kolektivno napustiti svoje stare obrasce razmišljanja i duhovne konstrukcije? U ovom intrigantnom tekstu, Ivan Kujundžić istražuje ovu izazovnu temu, koristeći Platonovu alegoriju špilje kako bi postavio duboka pitanja o mentalnom i duhovnom oslobađanju. Kroz analizu i introspekciju, poziva nas da razmislimo o tome kako može doći do kolektivne transformacije i oslobađanja.

Platonova alegorija špilje, koja je drevna metafora za putovanje od iluzije ka istini, postavlja se kao zanimljiv okvir za razmatranje izazova s kojima se suočava hrvatski narod. Ovaj narod, duboko ukorijenjen u svojoj povijesti i kulturi, suočava se s pitanjima identiteta, vrijednosti i duhovne orijentacije u modernom svetu.

U tekstu koji sledi, istraživačem mogućnost kolektivnog mentalnog i duhovnog oslobođenja hrvatskog naroda, upoređujući njihovu situaciju sa Platonovom slikom zarobljenika u pećini. Kroz analizu suvremenih izazova, sukoba i prilika, autor će nas provesti kroz duboke misaone korake, postavljajući pitanje da li je moguće da se Hrvati izbave iz svoje “špilje” – ograničenih mentalnih konstrukcija i obrazaca.

Izvor : fb

https://web.facebook.com/ivan.kujundzic.3511/posts/pfbid0B3rAdPf5V7z74Ys4XwjbguGoSPAVCpXaKpJuUN3JFZWEGPtrs62yUQUtFEw7dWqXl

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave