8.3 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

HRVATSKOM NARODU ČESTITAMO “DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI” i “DAN HRVATSKIH BRANITELJA”!

Branitelji, vaša hrabrost i predanost tijekom Domovinskog rata ostavili su neizbrisiv trag u povijesti Hrvatske. Svi mi, koji danas uživamo u slobodi, duguju vam neizmjeran zahvalnost. Bez vašeg nesebičnog djelovanja, naša domovina ne bi postala samostalna i ne bismo imali priliku živjeti u miru.

Sjećamo se tih teških dana i mjeseci kada ste se borili na prvim crtama, suočavajući se s neprijateljem i žrtvujući svoje živote za dobrobit svih nas. Vaša hrabrost, ustrajnost i ljubav prema Hrvatskoj nadahnuli su cijeli narod da se ujedini u zajedničkoj borbi za slobodu i neovisnost.

I dok danas slavimo dan branitelja i Domovinske zahvalnosti, postoji tuga zbog nedovoljne pažnje i poštovanja koje su vam ponekad uskraćene od strane političkih garnitura. Vaša žrtva i doprinos za slobodu zemlje zaslužuju puno više od jednog dana slavlja. Trebali biste biti u središtu pozornosti cijele godine, a ne samo tijekom jednog datuma.

Ovo je vrijeme kada se trebamo zapitati zašto vrh države ne posvećuje dovoljno pažnje obilježavanju ovog značajnog datuma, kao što to činimo za druge praznike. Vaša uloga u stvaranju Hrvatske kao neovisne države treba biti odgovarajuće priznata i poštovana.

Osjećam duboku zabrinutost zbog situacije u kojoj političke garniture ponekad daju prednost drugim praznicima ili događajima, dok vaša uloga kao branitelja ostaje manje istaknuta. Također, nepravedno je kada se prava i dostojanstvo branitelja ne tretiraju s jednakom pažnjom i poštovanjem kao drugi aspekti društva.

Vjerujem da će doći dan kada će domoljubi doći na vlast i osigurati da svi branitelji budu priznati, poštovani i imaju svoje zasluženo mjesto u društvu. Vaša hrabrost i žrtva trebaju biti izvor inspiracije za sve nas, kako bismo gradili bolju budućnost za Hrvatsku.

Zajednička je odgovornost svakog građanina osigurati da se vaša borba ne zaboravi i da vaša uloga u stvaranju slobodne Hrvatske bude istaknuta s ponosom. Neka vaša hrabrost bude svjetionik koji nas vodi prema jedinstvu, slobodi i poštovanju koje zaslužujete.

Hvala vam, branitelji, za sve što ste učinili za nas i za našu domovinu. Vaša je hrabrost neprocjenjiva, a vaša žrtva nikada neće biti zaboravljena. Neka vaš ponos bude naš ponos, a vaša sloboda naša sloboda.

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave