10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

OPROSTITI I/ILI ZABORAVITI?

Zašto Negoslavčani nedopuštaju Medvedu i Ministarstvu hrvatskih branitelja da se na Šarviz doli postavi spomenik Hrvatskim braniteljima?

 

Danas je u Vukovaru identificirano još pet posmrtnih ostataka pronađenih u masovnoj grbnici ŠARVOZ DOLA – 3 (Negoslavci-Svinjarevci).

     Sa ovih 5 identificiranih kao i onih 3 od prije 20 ak dana, ostane jos za utvrditi identifikaciju za 3 posmrtna ostataka (DNK metodom).
Do sada je na ŠARVIZ DOLI eshumirano (1999 ukupno 27 posmrtnih ostataka) i iz 2023 ovih 11, što je ukupno na ovom stratištu za sada pronađeno 37 posmrtnih ostataka!
ZAŠTO NA ŠARVIZ DOLI NEMA SPOMENIKA?
     Otkrivanju i ove grobnice dao sam svoj doprinos, za izgradnju spomenika do sada sam Tomi Medvedu kao županijski vječnik poslao 5 dopisa ili zahtjeva da se sukladno Zakonu spomenik žurno izgradi, da obitelji ovo tužno mjesto mogu posjetiti i upaliti svijeće! nažalost još uvijek ništa od toga!! Tomo se oglušio, morat ću zahtjev poslati Dragani Jeckov….na odobrenje!
      Zemljište je vlasništvo Žene iz Negoslavaca (srpske nacionalnosti), a što je poveznica i prema počiniteljima ovog masakra!
Video u prilogu je osjetljivog sadržaja, pa se upozoravaju ljudi lošeg zdravstvenog stanja da budu oprezni.

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave