10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

TRPIMIR GOLUŽA: TOMAŠEVIĆU U FACU

Upravo smo poslušali refren jedne od pjesama koja je, zahvaljujući gradonačelniku Tomaševiću, „zabavila“ brojne Zagrepčane okupljene na Jelačić placu na javnom dočeku Nove 2024.g. u organizaciji Grada Zagreba.
Dok je za gradonačelnika Tomaševića ova pjesma jedan od izraza PROGRESIVNE I UKLJUČIVE KULTURE, za mnoge naše sugrađane, a vjerujem i za veliku većinu nas u ovoj Gradskoj vjećnici, ovo je tek JEFTINA VULGARNOST posve neprimjerena mjestu i trenutku u kojem je izvedena, a pogotovo instituciji Grada Zagreba u čije je ime gradonačelnik angažirao ove kvazizumjetnike.
Nažalost ovom spolnom nasilju u novogodišnjoj noći bila su izložena i brojna djeca koja su bila na dočeku na Trgu.
Gradonačelniče, vidite li danas, s odmakom od gotovo mjesec dana, išta problematično u javnom audio i video veličanju divovskog muškog spolovila koje ste nam priuštili u svečanom trenutku, na središnjem gradskom trgu i o trošku Grada za nemale novce?
Jeste li Vi uopće svjesni šovinizma u ovim stihovima?
Nadam se da ovaj novogodišnji repertuar nije izraz Vašeg stava prema Vašim suradnicama, prema Zagrepčankama i prema ženama općenito jer u protivnom ćete imati velikih problema s gospođom Radom Borić.
Nakon što ste zagrebački javni prostor zagadili INFANTILNIM ESTETSKIM KIČEM oličenim u šarenim mačkicama narisanim na asfaltu Tesline ulice, METASTAZIRALI STE u jednako infantilnu i neduhovitu vulgarnost koja veliča muško spolovilo i koja je toliko već isprazna i ofucana da ne može izazvati ni sablazan već samo dodatni osjećaj tuge nad spoznajom na što srozavate naš Grad.
Urazumite se i prestanite Zagreb pretvarati u smrdljivu, neurednu i prostačku balkansku kasabu.
Zagreb je hrvatska metropola srednjoeuropskog štiha, a ne pozornica Eurosonga.
Ovo što Vi nasilno želite nametnuti nije identitet našeg Grada.
To nije naša kultura niti su naše vrijednosti.
Pravi gradonačelnik ne smije zbog vlastitih iluzija i ideologija trovati i uništavati grad kojem je na čelu.

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave