8.3 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

ŠTO SE SLAVI U SRBU? – Ante Prkačin

Proveli smo nekoliko sati s nezavisnim saborskim zastupnikom Antom Prkačinom.

Povijesna istina, strogo čuvana od javnosti punih 75 godina, unatoč tome što je jama otvora 80 x 60 cm bila zazidana 1966. godine, napokon je bez velikih nepoznanica izišla na vidjelo i bacila na krivotvoriteljsko smetlište tobožnji »partizanski ustanak« u Srbu.
Koliko god to bolno bilo za sadašnje SDP čelništvo, antifašističke i druge nevladine udruge, temeljem dosadašnjih znanstvenih istraživanja i svjedočenja potomaka žrtava, riječ je o stravičnom zločinu nad nevinim hrvatskim žrtvama – obiteljima iz zaseoka Ivezići koji su pobijeni tijekom tzv. “ustanka u Srbu”.

Ono je tada potpuno opljačkano i spaljeno, a ubijeno je 37 osoba, među kojima 18 djece u dobi od tri do 18 godina. U jamu su bačene i trudnice, a spasila su se samo dvojica mladića i jedna djevojka.

Proveli smo nekoliko sati s nezavisnim saborskim zastupnikom Antom Prkačinom koji se osvrnuo na slavljenje koje ide iz državnog proračuna:

Danas nakon više satnog boravka na prostoru Srba i Donjeg Lapca gdje sam uz ostalo proveo dva tri sata u korektnom i ozbiljnom razgovoru s lokalnim Srbima. Gdje kao posebnu zanimljivost podvlačim pitanje? Koje mi je svaki drugi Srbin postavio? Otkad i otkuda Hrvatima patološka mržnja prema Srbima.

Jasno mi je da ti ljudi nisu žrtve laži od maloprije  nego se tu radi o više godišnjoj, decenijskoj indoktrinaciji i obradi.

Videći na  njihovim licima nemir čak i refleks nekog iskonskom straha. Ali isto tako  tragove iskonsko poštenja koje nosi čovjek ovih  prostora. Pažljivo sam odvagnuo što ću im reći.  Smatram da je najbolje da ih pažljivo i polako povedem putem istine. Pa sam im obećao poslati arhivsku građu i dokumente iz kojih će vidjeti stvarnu istinu, a ona je takva da su njihovi pretci zadojeni luđačkom mržnjom prema hrvatima jednako tako luđačkom idejom Velike Srbije koja propovijeda da je sve bilo srpsko. Iako  baš hoće istinu.

Oni sedmo stoljetni srbi koji su  se 636.g po Porfirogenetu naselili u Tesalski Temat sjeverno od Soluna bili brojem i prostorom neuporedivo manji od Hrvata.

Tek kasnije bolesnim imperijalizmom i marketingom šire se na prostore Duklje današnje Crne Gore, BiH i dijelova Hrvatske. Odgovorno tvrdim da se na ove prostore nisu proširili Srbi već srbstvo. Ovo u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori su 95% posrbljeni praoslavci koji nemaju veze s etničkim Srbima. A SAD NA BIT PROBLEMA. LAKO JE UTVRDITI DA SU NA PROSTORU Srba, Lapca, Korenice, Petrovca, Grahova, Drvara, Kina u ljeto 1941.  pravi genocid na Hrvatima izvršili Srbi. JEDNAKO Monarhisti(Četnici) i Komunisti (Partizani).

 

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave