10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

Ivan Kujundžić: DRAMA BLACK BLUE BOYS

Ova najnovija događanja i preseljenje grčke drame u Zagreb,  alarm su i  poziv  Saboru i Plenkoviću,  ministrima i sudcima na rezolutniju  reakciju pa uključivo i još jedan odlazak  Grčmenima na Akropolu na ozbiljan razgovor  jer ovo može nepotrebno  prerasti u neželjeni odnos  političkog sukob i odbojnosti i nepotrebnih animoziteta između Hrvata i Grka koji su ovim procesom postali  detonator ,  posredni ili neposredni, posjednici sloboda i života naših  Black Boysa.

Grčka drama, preselila se, u Zagreb,  u hrvatsku nacionalnu predstojnicu, tim je  fudbal prebačen na našu stranu i sad, u izvedbi je  opere hrvatskih pravosudnih vlasti, od kojih se itekako očekuje da ne peru ruke kao Pilat već obrana pravde i prava, a naročito  svojih od tuđina, Grka koji su zakuhali kašu, jedne loše drame s tragičnim posljedicama!

Naše Boyse, ispituju, u tužiteljstvu, u Velikoj Gorici, od kud ih preporučuju sucima  istrage tamošnjeg suda.
[the_ad_group id=”83″]

No prema Zakon o pravosudnoj suradnji, u kaznenim stvarima s državama članicama EU, naš sud može odbiti zahtjev, što se i nadamo, u takav ishod i u  mudrost naših eminencija, de iure odluku, a posebno poradi loših dokaza i aljkavog  kriminalističkog postupka, koji se ne bi posramili komunistički sustavi.

Trebamo koristiti sve pravne mehanizme kojima će se braniti svoje pa bili oni i Black Blue Boysi. Svakako iscrpiti valja  sve mogućnosti te odgoditi predaju i isporuku poradi dospjelog Europskog uhidbenog naloga.

..il’ ne daj Bog poklonstvu grčkim bogovima, trulog sustava podno Olimpa, a poradi sluganstva,  kojim bismo a priori predali naše državljane, koji su sudjelovali  u možebitnom  krimenu ali ne i kao organizatori s teškom kvalifikacijom, a kamoli kao udruženi zločinački pothvat, u kojem domaćih  nema ni u tragovima a naših 110%?!

Naše sudbene vlasti, u ovoj lošoj drami  također mogu  tražiti dodatna jamstva od Grčke, koja  traži izručenje pa tako  i  uvjetovati i postupanje pod EUN, a u  slučaju da  naši  budu osuđeni,  vraćanje, u matičnu državu na izdržavanje kazne.

Ovo je doista  jalova istraga i proces, kako policijskih tako  i sudskih tijela, koji, u vlastitoj nesposobnosti drže stotinu Hrvata u grčkim zatvorima.

Svi  đuture, oni koji su moguće počinili ili najvjerojatnije počinili prekršaje kršenja javnog reda i mira i onih koji su  možda počinili kazneno djelo.

Ali to  ne daje nikome za pravo pa ni Grčkoj, kao  kolijevci polis država i demokracija,  vršiti nasilje nad ljudima koji imaju pravo na civilizacijski tretman pa bilo to  i u istražnom pritvoru. Puno je to dana maltretiranja i zlostavljanja pa do iživljavanja bez još konkretnih rezultata, što nas opravdano ružno evocira na dubrovačkog kapetana Laptala.

Ova najnovija događanja i preseljenje grčke drame u Zagreb,  alarm su i  poziv  Saboru i Plenkoviću,  ministrima i sudcima na rezolutniju  reakciju pa uključivo i još jedan odlazak  Grčmenima na Akropolu na ozbiljan razgovor  jer ovo može nepotrebno  prerasti u neželjeni odnos  političkog sukob i odbojnosti i nepotrebnih animoziteta između Hrvata i Grka koji su ovim procesom postali  detonator,  posredni ili neposredni, posjednici sloboda i života naših  Black Boysa.

Na to nemaju pravo ni po Bogu ni Europskom uhidbenom nalogu!

Mjesec dana, bilo je ogromno  vremensko razdoblje za odvojiti možebitni kukolj od žita i nema tih izlika uz sofisticiranu IT tehnologiju, poradi koje mogu  imati razloge i diskrecijsko pravo za otezanja procesa, koji je ispolitiziran,  po svim dosad informacijama, uglavnom prekršajne naravi?

Reklo bi se narodski; dužan si ko Grčka, e’ a sada smo mi još dužni desetak Boysa, hej  čekaj, komu ili čemu, onima kojima bismo dali doprinos učinka od 100% procesuiranih,  od čega su naši 110%, a čija bi drama, sintagmu financijskog dug, u deficitu pravne nesigurnosti i teške neizvjesnosti našim dečkima mogla dati naslov  Black Blue Boysa?!

Ne dvojim da su  Plenky i  Radman poduzeli  odrađene aktivnosti, koje su već trebale pomoći  Bojsima, ali nisu?

Stoga ova najnoviju političko pravnu  trakavicu,  događanja  Grčke drame, u Hrvatskoj, traži od  pravosudnih hrvatskih vlasti otvaranje očiju i podizanje vage i kantara na visoku razinu nacionalne samosvijesti.

Moraju dosta s većom  strašću poduzeti sve da se Boyse tretira kao ljudska bića i Eu građane,  koji imaju svoja zagarantirani  ljudska prava.

Odvije je pao mladi ljudski život čemu smo  izrazili  sućut obitelji i to je razumljivo otegotna okolnost svima.

No  tuča nije terorizam, a takvih migrantskih tuča danas je na tisuće diljem Europe i Hrvatska pa nikom ništa, kao i u zadnjoj pucnjavi na hrvatske policije, u Lici!?

Umjesto da Eu vlasti i to tretiraju kao terorizam, Bruxelanderi uzvikuju; živio Marekeš, da ih …o Marakeš!

O’ Bože mi oprosti, kao da je nedavno  i nad njim,  Bog imao prste kojim upire u ove belosvecke sotonjare, koji raseljavaju jadni afrički svijet, umjesto da im se pomogne u njihovim zemljama?!

Ali kako uništiti judeo-krščansku Europu

Da se vratim na temu naših Crni Plavi Dečki za koje nije bilo i još nema dobre volje, koje se s  manje grčkog  politikantstva, ovaj proces mogao brže okončati pa i prepustiti dio ili  u cijelosti prepustiti pravosuđu, u Hrvatskoj.

Ali kako,  kad zakažete u preveniranju događaja pa vam nedostaje dokaznog materijala i kada su vam  brži samari nego konji,  onda đuture, kolektivna odgovornost i to buraz moj; udruženim zločinačkim pothvat, pa ga ti Myki dokazuj?!

Ovo nema veze s pravnom državom ni demokracijom, s poštivanjem ljudskih prava. Ako je to EU danas, bolje da je nema!

Ne sudjelujemo na kriv način,  u društvenoj, političkoj i pravnoj  kupusani  grčkih političkih prilika od a priori osude  hrvatskim građanima, a s druge strane izostavljamo osudu grčkih institucija vlasti,  koje su odgovornije od mogućih počinitelja nereda s tragičnim epilogom.

I sad zamisli ti lukavstva,  u drami mudri grčkih juridičkih filozofa, u inverziji prava i pravde, sudske prakse i procesa, prebaciti izvedbu malo u Hrvatsku, kako bi “ubrzali” proces.

E’ baš stoga naš kantar i vaga,  u našim je rukama i neka bude odmjerena  do Miholja!

I ne perimo Pilatovske ruke?

Dužni smo to, kao Grčka, pomoći svojima Black Blue Boysima!

Neka im i Sveti Mihovil bude u pomoći!

Piše: Ivan Kujundžić

Izvor: FB


[the_ad_group id=”83″]

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave