10.7 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

ANTE PRKAČIN: “STRANKA JE ZADANI OKVIR ZA POLITIČKU BORBU”

Osvrnuli smo se na jučerašnje obraćanje saborskog zastupnika Ante Prkačina i dopredsjednika novoosnovane stranke HRB-a. Analizirali smo neke jednostavne stvari, no pojedincima je teško shvatiti zašto se gospodin Prkačin tako strastveno bori kroz svoje teme iz povijesti i bavi se određenim događajima. Svako ga zanima istina trebao bi malo dublje zaroniti kako bi zaista shvatio nepobitne činjenice da smo desetljećima učili iskrivljenu povijest. Štoviše, žalosno je što i danas, kada imamo svoju domovinu, nemamo snage prihvatiti stvarnu istinu, već nastavljamo podržavati iskrivljene stvari kao društvo. Dakle, odgovor je jednostavan: gospodin Prkačin je jedan od posljednjih ljudi s javne scene koji inzistira na reviziji povijesti i ispravljanju nepravdi prema hrvatskom narodu.

Gospodin Prkačin dotaknuo se teme saborskih plaća i dodao da bi zastupnici trebali imati samo dnevnice i putne troškove, tako da ne bi imali potrebu prodavati se za 700 eura. S obzirom na trenutačne plaće koje su male, ali dovoljno velike za žetone. Tijekom obraćanja osvrnuo se na temu kako bi trebalo sastavljati izborne liste, no svakako ne na način na koji se trenutno radi prema modelu Plenkovića.

Prkačin se u javnom obraćanju osvrnuo na HOS i jasno dao do znanja da će biti dio povorke koju predvodi HOS u Vukovaru. Dodao je da nije sklon medijskim istupima na taj način i istaknuo da je kao ratni načelnik HOS-a jedini preživjeli general. Na insistiranje Marka Skeje pridružit će se povorci iz simboličkih razloga, kako je objasnio Prkačin, jer mu nije cilj slikati se. Tijekom obraćanja se osvrnuo na gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu i tajnika Josipa Dabru, koji su se ogradili od predsjednika DP-a. Prkačin je zaključio da ne znaju o čemu se radi i dodao da trenutačno ne želi biti oštar prema DP-u, ali istaknuo je da potezi u DP-u svakako zaslužuju kritiku. Nadalje, dodao je da nakon incidenta ORIJUNAŠKO – PARTIZANSKOG divljanja prema HOS-u i Skeji 05.08.2023. u blizini Knina, gdje su ih ponižavali na najgori način, Penava zaslužuje priznanje, dok ostale političke teme ostavlja za budućnost. Jer Penava ima mnogo mana, ali njegova vrlina leži u dostojanstvenom dočeku HOS-a.
Najavljuje tužbu u slučaju SPC….

Pogledajte obraćanje gospodina Ante Prkačina

Urednik Nikolina B.

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime
Pratite nas

933ObožavateljiLajkaj
3,871SljedbeniciSlijedi
950PretplatniciPretplatiti

Zadnje Objave